Snelheid is belangrijk. Bezoekers blijven langer op een snelle website en Google geeft je een hogere plaats. Kies dus voor snelle hosting en laat je website optimaliseren.

 

Wie niet snel is, is gezien

53% van alle bezoekers verlaat een webpagina die langer dan 3 seconden nodig heeft om in te laden. Een … twee … drie … weg!  Dat cijfer halen we trouwens niet zomaar uit de lucht maar komt van een onderzoek van Google naar websitegedrag.

 

Wat kan ik doen om mijn website sneller te maken?

  • Hou je website zo compact mogelijk. Hoe minder er ingeladen moet worden, hoe sneller dit gaat.
  • Optimaliseer je website. Hou bijvoorbeeld afbeeldingen zo compact mogelijk en gebruik trucjes om de laadsnelheid te verhogen.
  • Kies voor een hosting-provider die snelheid belangrijk vindt. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van SSD schijven in de servers, dit leidt tot merkelijk hogere snelheden.
  • Gebruik caching voor je website maar gebruik het wijs.
  • Hou je statistieken goed in de gaten. Monitor je laadsnelheid, zoek systematisch naar bottlenecks en elimineer deze.

 

Wat moet je onthouden?

  • Ben je webdesigner: hou dan de snelheid van je websites zeer goed in de gaten.
  • Ben je een ondernemer of ben je betrokken bij de website in je bedrijf: spreek de persoon of het team dat verantwoordelijk is voor de website hier zeker over aan. Vraag je webdesigner wat ze specifiek doen om je website zo snel mogelijk te houden, en welk effect dit heeft op je bezoekers.

En als je websitebouwer het hoort donderen in Keulen is het misschien de moment om eens uit te kijken naar een andere webdesigner?
(of stuur hem anders de link van dit artikel door 🙂 )

Blijf op de hoogte van onze opleidingen!

We sturen je enkel informatie rond nieuwe opleidingen en data. Geen onnodige reclame en spam dus :-)

Je bent met succes geabonneerd!